ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Καθηγήτρια χορού και χορογράφος, Pilates και Yoga Instructor

Καθηγήτρια χορού και χορογράφος, Pilates και Yoga Instructor, διπλωματούχος μεταφράστρια του Πανεπιστημίου Cambridge. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή χορού Αθηνών και την Ραλλού Μάνου και απέκτησε το πτυχίο της ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μετεκπαιδεύθηκε στη Νέα Υόρκη πάνω στις νέες τάσεις του σύγχρονου χορού και τη χορογραφία, αποφοιτώντας από το διεθνούς φήμης Dance Space Center N.Y. Ειδικεύθηκε στην τεχνική Simonson, που απευθύνεται στην αντιμετώπιση παθήσεων και τραυματισμών των χορευτών. Στη Νέα Υόρκη επίσης παρακολούθησε προγράμματα χορευτών στις σχολές Alvin Alley, American Ballet School, Cunningham, Movement Research κ.α, ενώ είχε την ευκαιρία να χορέψει με ομάδες σύγχρονου χορού όπως την Overall Productions και την Evolving Arts Theater.

Συνεχίζοντας την εκπαίδευση της στην Αμερική, απέκτησε την πιστοποίηση της στη μέθοδο pilates από το Kane School N.Y, όπου και έκανε την πρακτική της, διδάσκοντας pilates σε χορευτές, αθλητές, άτομα με παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και γυναίκες σε εγκυμοσύνη. Παρακολούθησε επίσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα μεγάλων οργανισμών του pilates, όπως είναι η Balanced Body, η Polestar Pilates και η Basi.

Εκπαιδεύθηκε ακόμη στην vinyasa yoga στις σχολές Om Yoga Center N.Y και Laughing Lottus και είναι πιστοποιημένη δασκάλα της yoga alliance.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δίδαξε ως pilates και yoga presenter στα εκπαιδευτικά συνέδρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Grafts, της Effect Academy, ενώ έλαβε βραβείο ήθους από τη συμμετοχή της στο World Athletics Final 2009 από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τιμητική διάκριση στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης 2007.

Είναι επίσης τακτική εισηγήτρια στην εκπαίδευση του προγράμματος human mama, με θέμα την ασφαλή άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέσα από την τεχνική pilates. Από το 2003,ειναι ιδιοκτήτρια των Bodysoul Studios στη Θεσσαλονίκη, εξειδικευμένοι χώροι άσκησης pilates, yoga και χορού, μαζί με την Ειρήνη Καρανίκου.

Το Βodysoul, εκτός από μαθητές όλων των ηλικιών, φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα για δασκάλους και μαθητές που θέλουν να εμβαθύνουν στην τεχνική του pilates και της yoga, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και πιστοποιημένες σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και ειδικά σεμινάρια με διεθνείς καταξιωμένους δασκάλους, όπως η Leela Miller, διευθύντρια του Triyoga του Λονδίνου, ο Leonidas Mezillis, δάσκαλος στο Place London.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Pilates & Yoga Instructor

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο τμήμα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση σε «Ειδική Φυσική Αγωγή (Special Needs)». Έκανε την πρακτική της σε ιδιωτικά σχολεία και ιδρύματα (ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) που φιλοξενούν άτομα με αναπηρίες και παθήσεις και ασχολήθηκε με ειδικά προγράμματα κινησιοθεραπείας.

Παρακολούθησε μαθήματα της τεχνικής Pilates στο Kane School και DanceSpace στη Νέα Υόρκη. Ενώ στο Λονδίνο ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην μέθοδο του Pilates και της Ashtanga Vinyasa Yoga στο Pilates Yoga Works London. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Yoga Alliance και την Hatha Yoga το 2004 στην Αθήνα. Ειδικεύθηκε σε προγράμματα άσκησης και βελτίωσης της απόδοσης των αθλητών και σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.
Συμμετείχε σε σεμινάρια με δασκάλους και σε φημισμένες σχολές: Leela Miles, Leonidas Mezilis, Allison Swan, Nicky Chrisostomou, Rael Isacowitz, Edward Botha, Ειρήνη Ζιάκου, κ.ά., σε εκπαιδευτικά προγράμματα μεγάλων οργανισμών όπως η Balanced Body, Polestar, Basi και σε διάσημα κέντρα: ΟΜ Yoga Center (N.Y.), Jivamukti Center (N.Y.), Triyoga (U.K.), Danceworks (U.K.) Atman Asana Yoga Studio (Αθήνα).
Επίσης ασχολήθηκε με την τεχνική Gyrokinesis, Acro Yoga, Yoga Swings.

Εργάστηκε ως εισηγητρια ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Grafts, βασικό μέλος της σειράς «Action Pro Series – Yogilates D.V.D., εισηγήτρια στις εκδηλώσεις του ACT (Anatolia College – Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης), εισηγήτρια στο επιστημονικό συνέδριο Καρδιολογίας του Περιοδικού “Αθηρολογία” της Εταιρείας Αθηριοσκλήρωσης Βορ. Ελλάδας, με θέμα «H Yoga στις Καρδιοπάθειες» το 2010, και συμμετοχή διδασκαλίας στο Open Yoga Day της Θεσσαλονίκης.

Από το 2003 είναι ιδιοκτήτρια του Bodysoul και έχει αφοσιωθεί στην διδασκαλία του Pilates και της Yoga.

Η ΟΜΑΔΑ MAΣ

Άννα Θωίδου, Καθηγήτρια χορού και δασκάλα Pilates (Basi System)

Θώμη Στεφάνου, Δασκάλα yoga (Yoga Alliance), δασκάλα Pilates (Μat & Equipment)

Τούλα Πολυδώρου, Επαγγελματικό δίπλωμα δασκάλας χορού, Ανώτερη επαγγελματική Σχολή χορού Δ. Γρηγοριάδου Αθήνα. Πτυχίο κλασικού μπαλέτου, ρεπερτορίου και κάρακτερ, κρατική Όπερα Σόφιας, Βουλγαρία. Απόφοιτος του New York Conservatory of Dance and Newbert Ballet institute. Πρώην μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αθηνών. Πολυετής εμπειρία στη διδασκαλία κλασικού Μπαλέτου

Front Desk: Κική Τριανταφύλλου